Ağız, diş ve çene cerrahisi branşı, ağız ve çevre dokuların tüm medikal ve estetik çözümlerinin tedavisini üstlenir. Ağız, çene, yüz ve dişlerde görülen fonksiyonel, fonetik veya estetik bozuklukların cerrahi operasyonları ve implant cerrahileri de çene cerrahisi branşının konusudur.
Kliniğimizdeki çene cerrahisi uzmanları, alanlarında deneyimli ve sürekli olarak eğitim almış profesyonellerdir. Enda Dental hekimleri, yüz anatomisi alanında eğitim almış ve deneyimli kişilerdir. Dolayısıyla estetik kaygılar nedeniyle yapılmakta olan operasyonlar sırasında “şikâyeti tetikleyen sağlık sorununun tedavisi” de gerçekleştirilmektedir.
İçindekiler
Çene Cerrahisi Nedir?

Çene cerrahisi (ortognatik cerrahi), her biri hastaların sağlığı ve yaşam kalitesi açısından büyük öneme sahip olan çeşitli durumların tedavisinde gereklidir. Ağız, diş ve çene cerrahisi tedavileri aşağıdaki problemleri gidermek amacıyla yapılabilir:
- Yarık damak ve yarık dudak gibi doğumsal bozuklukların düzeltilmesi
- Dişlerin aşınmasının ve yıpranmasının önlenmesi
- Isırma, çiğneme ve yutma gibi aktivitelerin kolaylaştırılması
- Ağızdan nefes alma veya uyku apnesi gibi solunum problemlerinin giderilmesi
- Diş implantlarının gerekli olduğu durumların tedavi edilmesi
- Diş çekiminin gerekli olduğu sorunların tedavi edilmesi
- Çene kemiğinin yeniden yapılandırılması
- Çene eklemi sorunlarının giderilmesi
- Yüz travmalarının tedavi edilmesi
Ağızla ilgili cerrahi tedaviler, bu tür amaçlarla uygulanabilmektedir. Enda Dental, bu tür durumların tedavisi için en son teknikleri ve tedavi yöntemlerini kullanarak güvenilir bir şekilde hizmet vermektedir.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hangi Hastalıklara Bakar?
Cerrahi alanının ilgilendiği hastalıkların oldukça geniş bir yelpazeyi kapsadığını söyleyebiliriz. Ağız, diş ve çene cerrahisinin baktığı hastalıklar:
- Ağız boşluğunda kalıtsal veya sonradan gelişen enfeksiyonlar
- Yaralar
- Kistler
- Tümörler
- Damak ve dudak yarıkları
- Ağız boşluğunda kanser şüphesi
- Tükürük bezi hastalıkları
- Dişleri ve diş köklerini etkileyen hastalıklar
- Gömülü kalmış diş problemi
- 20’lik diş problemleri
- Diş sıkma (bruksizm) problemleri
- Diş hassasiyeti problemleri
- Diş kisti
- Sarı diş sorunu
- Diş sallanması
- İmplant tedavisi gerektiren durumlar
- Protez gerektiren durumlar
- Çene ve dişlerde oluşan kırıklar
- Çene kayması
- Çene tümörleri
- Çene kemiği erimesi
- Çeneden ses gelmesi
- Çene eklemlerindeki sorunlar
- Charge sendromu
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Tedavileri Nelerdir?
Ağız, diş ve çene cerrahisi geniş bir hastalık yelpazesine bakmaktadır ve bakılan hastalıklar birbirinden ayrılmaktadır. Dolayısıyla da çok çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Kliniğimizde uygulanan cerrahi tedavileri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Dental implant uygulamaları
- All on-4 ve all on-6 gibi ileri implant uygulamaları
- İmmediat implant uygulamaları
- 20 yaş dişlerinin normal ve komplike çekimleri
- Gömülü diş çekimleri
- Apse tedavileri
- Sinüs tabanı yükseltme cerrahisi
- Apikal rezeksiyon (kök ucu alınması)
- Ağız içi yaraların tedavisi
- Ağız içi lezyon ve kanserlerinin teşhis ve tedavileri
- Temporamandibular eklem tedavileri
- Sert doku greft (kemik tozu) uygulamaları
- Botoks tedavileri
- Ortognatik cerrahi tedavileri
- Çene kemiğinde oluşan kanser, kist, tümör dokularının cerrahi olarak çıkarılması
Ağız, diş ve çene cerrahisi uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için uzman hekimlerimizden destek alabilirsiniz.
Çene Cerrahisi Öncesinde Hangi Testler Yapılır?
Tedaviler, çeşitli diş ve çene problemlerinin giderilmesi için yapılan karmaşık işlemleri kapsar. Bu tür bir cerrahi müdahale öncesinde, hastanın sağlık durumunu tam olarak değerlendirmek ve olası riskleri minimize etmek için çeşitli testler yapılır.
Çene cerrahisi öncesinde yapılan testler:
- Tıbbi Geçmişin Değerlendirilmesi: Her şeyden önce, hastanın tıbbi geçmişi titizlikle detaylı şekilde incelenmelidir. Bu inceleme sırasında; hastanın mevcut sağlık durumu, geçmişte yaşadığı sağlık problemleri, alerjileri ve kullandığı ilaçlar hakkında bilgi toplanır.
- Fiziksel Muayene: Hastanın ağız içi muayenesi yapılarak dişlerinin, dişetlerinin ve çenesinin durumu kontrol edilir. Bu muayene sayesinde eğer varsa herhangi bir enfeksiyon, iltihap veya anormallik tespit edilebilir.
- Radyolojik Testler: X-ray, bilgisayarlı tomografi (CT), manyetik rezonans görüntüleme (MRI) gibi radyolojik testler yapılmalıdır.
- X-ray: X-ray çekimi ile diş ve çene yapısı detaylı şekilde incelenir.
- Bilgisayarlı Tomografi (CT): Bilgisayarlı tomografi ile çene kemiğinin üç boyutlu görüntüsü elde edilir.
- Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI): Manyetik rezonans görüntüleme ile yumuşak dokuların, kasların ve sinirlerin daha detaylı görüntülenmesi sağlanır.
- Laboratuvar Testleri: Çene cerrahisi işlemleri öncesinde kan sayımı ve pıhtılaşma testleri gibi standart kan testleri yapılır. Kan testleri, herhangi bir enfeksiyonun veya başka bir sağlık sorununun olup olmadığını kontrol etmek için önemlidir.
Çene cerrahisi öncesinde yapılan testler, hastanın sağlık durumunu tam olarak anlamak ve cerrahi işlem için en uygun koşulları sağlamak amacıyla büyük önem taşır. Burada sıraladığımız bilgiler, genel bir rehber niteliğindedir ve her hastanın durumu farklılık gösterebilir. Kişisel sağlık durumunuz ve tedavi planınız hakkında diş hekiminize danışmalısınız.
Enda Dental Uzman Hekimleriyle Yanınızda
Enda Dental ağız, diş ve çene cerrahisi hekimleri olarak her hasta için özelleştirilmiş bir tedavi planı oluşturarak, sağlıklı gülümseme ve yaşam kalitesi için gereken desteği sağlıyoruz. Her bir hasta için kişiye özel yaklaşımı benimseyerek titizlikle çalışıyor ve en uygun tedavi planını oluşturuyoruz.
Beytepe’deki diş kliniğimizin hekimleri, hasta memnuniyetini ve konforunu her zaman öncelik olarak görmektedir. Çene cerrahisi tedavileri hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.